Doi dintre oamenii-cheie ai ultimului event din istoria Universității, Sorin Cîrțu și Emil Săndoi, au rememorat după 20 de ani clipele de glorie pe care le-au trăit în Bănie. Pe 23 iunie 1991, Știința câștiga cu 3-1 cu Sportul și devenea campioană, în dauna Stelei.
Cîrțu își aduce aminte cu plăcere de acea perioadă, dar privește în același timp cu tristețe spre viitor. „Cum trec anii… Sunt amintiri frumoase, eram tânăr, 35 de ani (râde). Trebuia să batem neapărat în acel meci. Am luat titlul la golaveraj. Era bucurie, dar a fost totuși una reținută. Nici nu am făcut petrecere, pentru că peste trei zile am jucat finala Cupei. Am sărbătorit după finală. Acum, după 20 de ani, stăm să vedem dacă jucăm în «B» sau în «C». E foarte trist”, spune Cîrțu. Acesta nu crede că Universitatea poate reveni prea curând în prim-planul fotbalului românesc: „Nu cred într-o revenire, pentru că trebuie bani mulți. Asta înseamnă performanță în zilele noastre. Craiova nu are nicio constanță în a plăti în fotbalul profesionist, darămite să‑ți faci o echipă de top…”.
„A fost fantastic” Emil Săndoi, care a și marcat în acel meci cu Sportul, rememorează: „A fost o atmosferă fantastică! Nu erau scaune și încăpeau 40.000 de oameni în tribune. Atunci când câștigi titlul și eventul, ai un sentiment deosebit. Atunci am și profitat de faptul că Steaua și Dinamo vânduseră jucători în străinătate, iar noi jucam împreună de mulți ani. În acel sezon am fost golgheterul echipei, am dat 13 goluri”.
Universitatea trece acum prin cea mai neagră perioadă din istorie Emil Săndoi, selecționer naționala Under 21
A fost o perioadă frumoasă, pentru că, atunci când ești antrenor tânăr, jucătorii îți sunt mai apropiați Sorin Cîrțu
Lotul Universității în ediția 1990-1991 Portari: Florin Prunea, Gabriel Boldici, Ștefan Crișan; Fundași: Emil Săndoi, Adrian Popescu, Daniel Mogoșanu, Nicolae Zamfir, Victor Cojocaru, Ion Dudan, Cătălin Gîrleșteanu, Costel Carabaș; Mijlocași: Pavel Badea, Gheorghe Ciurea, Vasile Mănăilă, Ion Olaru, Adrian Pigulea, Dănuț Bica, Silvian Cristescu, Victor Prună, Ovidiu Stîngă; Atacanți: Eugen Neagoe, Gheorghe Craioveanu, Ștefan Stoica, Gheorghe Ceaușilă, Roland Agaliu, Constantin Stoica, Dumitru Mitriță.
Știința și Poli au scăpat de Liga a III-a! Din 32 de echipe din Liga a II-a, 20 au mari probleme financiare, iar FRF s-a gândit să le dea o mână de ajutor și să anuleze orice decizie a Comisiei de Licențiere. Astfel, Craiova și Timișoara, despre care se spune că ar putea ajunge direct în Liga a III-a, vor evolua în eșalonul secund. „Poli și Craiova sunt în Liga a II-a în momentul de față, dar, dacă procesul de licențiere nu contează, au asigurat locul în această divizie”, a declarat Viorel Duru pentru Puterea.
FC BRAȘOV – Cristi Ionescu rămâne sub Tâmpa Fundașul Cristi Ionescu va continua și în sezonul viitor la Brașov. El a semnat ieri un contract valabil pentru un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. „Cristi a semnat un nou contract cu noi și va pleca cu echipa în stagiul din Portugalia. În cantonament va pleca și Horia Crișan, jucător care are acceptul celor de la Viitorul Constanța de a se pregăti cu noi”, a declarat președintele executiv al lui FC Brașov, Iosif Kovacs. (Bogdan POPESCU)
TRANZACȚIE – Apostu, transferat la Petrolul Pandurii Târgu Jiu și FC Petrolul au ajuns ieri la un acord în privința cedării lui Bogdan Apostu la formația ploieșteană. Suma de transfer a vârfului de 29 de ani e în jur de 50.000 de euro, fotbalistul urmând să semneze un contract pe trei ani cu formația lui Vivi Răchită. „Nu a fost nicio problemă la negocieri. Îi urăm succes și îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru noi”, a declarat Eugen Pârvulescu, președintele lui Pandurii.
AMICAL – Debut furtunos pentru Costa la CFR CFR-ul s-a distrat în primul amical de pregătire cu Costa pe bancă și a umilit-o pe SC Bischofshofen (Austria IV) cu 16-0, Negruț și Sougou reușind o triplă. Ardelenii îi vor întâlni mâine, în al doilea amical, pe austriecii de la SV Grodig, din Liga a II-a (ora 20:00).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER